domingo, 25 de noviembre de 2012

Les ciutats mil∙lenàries de Delhi, Jaipur i Agra a l’Índia, Persepolis a Iran



Les ciutats mil·lenàries: Delhi, Jaipur, Agra a l'India, i Persepolis a l'Iran:



Nova Delhi, capital de l'Índia representa la màgia de la Vella Delhi, en contrast amb Nova Delhi, que representa la cara moderna de l'Índia de l’actualitat.

 




Agra representa l’arquitectura mogol, que es reflecteix en el monument més famós de l'Índia, el Taj i el Mahal.

Jaipur també coneguda com la ciutat rosa té nombrosos palaus i fortaleses que atreuen a una gran quantitat de turistesd'a tot el món.

El verd de Delhi, el rosa de Jaipur i el blanc del Taj Majal de Agra són una bona forma de descobrir aquesta mil·lenària cultura convertida avui dia en la democràcia més poblada del món, en la qual conviuen desenes de llengües i religions. Aquestes ciutsts constitueixen el que es coneix com la  ruta del triangle d'Or. En elles es troben els temples més majestuosos de l'Índia.

Delhi és la porta d'entrada i sortida per descobrir el nord de l'Índia. Després de veure diferents imatges de la ciutat, podem dir que es sorprenden pel seu verdor i la gran quantitat de parcs i carrers arbolats que te.  La capital de la república alberga una barreja de llegats de l'Imperi Britànic, el seu passat musulmà i, per descomptat, trets del seu present que és majoritàriament hindú. La part vella de la ciutat, Old Delhi, acull la mesquita més gran, la Jama Masjid, de pedra vermella i situada en un alt que permet fer-se una primera idea d'aquesta fastuosa destinació.

Molt a prop es pot visitar el Xarxa Fort, el major monument de la ciutat herència de l'arquitectura Mughal. Altres llocs d'interès són el Gandhi Raj Ghat, el memorial del fundador de la Índia moderna; la tomba de Hamayun, que va servir de model pel Taj Mahal; el Temple Baha´i; el Indian Gate; el Parlament; i el National Museum.

El segon vèrtex del triangle el trobem a  Jaipur, també coneguda com la ciutat rosa. La construcció de les seves muralles és relativament recent; no té més de  300 anys d'història. Aquesta joventut es pot comprovar visitant els forts que l'envolten o pujant a la torre Iswari Minar, en ple centre històric. Parades obligades són la Pink Citi, la Hawa Mahal (Palau del Vent), l'observatori astronòmic Jantar Mantar, el temple Govind Devji i el Palau de Jaipur.







 

La tercera part del viatge ens condueix a Agra, la ciutat del blanc Taj Mahal, el monument més famós de l'Índia. Avisem a tots els posibles turistes que estiguin lleguin el nostre Blog que per visitar-ho sense aglomeracions convé matinar, doncs les files solen ser interminables, encara que l'entrada per a estrangers (30 vegades més cara que per als nacionals) ofereix una passada ràpida. L'impressionant monument que l'emperador mongol Shah Jahan va construir per a la seva esposa preferida, va ser descrit com “una llàgrima en la cara de l'eternitat” pel poeta Rabindranath Tagore. La seva grandària i la seva bellesa no deceben a ningú per molt que s'hagi vist en fotografia centenars de vegades.





 



Delhi, Jaipur i Agra. Tres ciutats situades en 3 dels 22 estats de l'Índia. Un petit aperitiu per conèixer el país de Gandhi, però sens dubte, un aperitiu amb molt sabor que deixarà al viatger amb ganes de tornar.

Persepolis a l' Iran:

La plaça arqueològica més important d'Iran, es troba a la ciutat de Persépolis. Segons la història Persépolis es va començar a construir l'any 518 abans de crist, i és una construcció summament antiga, aquesta ciutat va ser la capital de l'Imperi Persa durant l'època aquemènida. Explica la llegenda que Alejandro Magne va incendiar aquest lloc en venjança al Rei Jeries doncs hauria estat ell qui va destruir Atenes. Hem de constatar que lo dit anteriorment, hi ha algunes pàginas web que ho refuten, pel que no ho podem assegurar.

Aquesta ciutat aquesta emplaçada a 57Km de la ciutat de Shiraz, província de Fars. Aquesta antiga ciutat es troba exposada per al públic des de l'any 1930, després de ser desenterrada.

Aquest lloc compta amb vestigis, dins dels quals es destaquen molt bé dues escales monumentals que es troben decorades de llaurats, les quals són considerades com una obra mestre de l'època aquemènida.
El Palau de Dario i de Xerxes era un palau de l'època, que és un altre símbol de la ciutat, així com a Porta de Jerjes, coneguda comunament com la Porta dels Països. Aquesta es troba cobert per inscripcions tallades en l'idioma elamita i altres llengües antigues. Després en la mateixa es troba el Complex Palatí de Apadana, segons els estudis realitzats i la història era el lloc on els reis rebien als seus visitants i realitzaven diferents cerimònies. 


Molts diuen que les riqueses que posseïa aquesta ciutat fur extretes per Alejandro Magne. Un altre dels espais amb el que explica aquesta ciutat enterrada és la Sala de les Cent Columnes, emplaçada en el vestíbul de Persépolis. Diuen també que aquest lloc va ser utilitzat per a la planificació i organització de diverses invitacions i recepcions a càrrec del Rei

No hay comentarios:

Publicar un comentario